KAHRAMANMARAŞ / ANDIRIN - Akifiye Ortaokulu

Akifiye Ortaokulu

Akifiye Mahallesi/Andırın KAHRAMANMARAŞ
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme ortamı olarak öğrencilere her türlü imkanın ve fırsatın sağlandığı , günümüzün bilim ve teknolojik becerilerine sahip ,insanlarla,çevresiyle uyumlu ,ahlâklı , nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, üst öğrenime donanımlı öğrencilerin hazırlandığı ,tercih edilen,başarılı bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; sağlam karakterli, dürüst, vatan ve millet sevgisi olan, insani,milli ve ahlaki değerlere sahip, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı,sorgulayıcı, kendi kendine yetebilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
08:30-15.05
Ulaşım
Köyümüze ilçe merkezinden dolmuşlar kalkmaktadır. Öğretmenler servis aracılığıyla okula gidip gelmektedir.
Öğrencilerimiz taşıma ile eğitim öğretime devam etmektedir.
AKİFİYE MAHALLESİ MERKEZ SOK.ANDIRIN/KAHRAMANMARAŞ
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Andırın ilçe merkezine 15 km uzaklıkta, Kahramanmaraş merkeze ise 75 km uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz her yıl Andırın İlçesinde düzenlenen futbol ve voleybol turnuvalarına okul öğrencilerinden oluşan takımlarla katılmaktadır
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz her yıl düzenlenen Tübitak 4006 Bilim Fuarı´na bilimsel projeleriyle katılmaktadır. Okulumuz TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI´na katılan Türkiye´nin ilk köy okulu olma başarısını göstermiştir.