KAHRAMANMARAŞ / ANDIRIN - Akifiye Ortaokulu

Ock

"En İyi Cümle Yarışmasında" ilçede dördüncü olan 5/A sınıf öğrencisi Azra Naz BENLİ 'ye ödülü okul müdürümüz tarafından teslim edildi. Öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ekm

"13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü" çerçevesinde  çeşitli doğal afetler için farkındalık oluşturmak amacıyla ikaz sesleri ve ardından okulun güvenli boşaltılması hususunda okulumuzda tatbikat düzenlendi. Yapılan tatbikatta mizansen olarak deprem kullanıldı. İlk olarak öğrencilerimiz, deprem sırasında güvenli şekilde beklemeyi ve depremin ardından hızlıca okulu boşaltmayı tatbik etti. Son olarak okulumuzun"Toplanma Alanı"nda tüm öğrenciler yerlerini aldı.

Ekm

Her yıl 19 Eylül'de kutlanan "Gaziler Günü" bu yıl da okulumuzda marşlar ve şiirlerle kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar dersleri kapsamında öğrencilerimizin kendi emekleriyle oluşturdukları eserleri sergilemek üzere açtığımız sergimize tüm halkımızın beğenisine açtık.

Haz

2021-2022 Eğitim ve öğretim yılımızı başarıyla tamamlayarak okulumuzdan mezun olan 8. sınıf öğrencilerimize düzenlediğimiz törenle gelecek hayatlarında başarılar diledik.

Haz

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerine yönelik ortaöğretim kurumları tanıtım ve mesleki rehberlik amaçlı yapılan gezimizde öğrencilerimiz lise tercihleri konusunda bilgilendirildi. Bize yardımcı olan Andırın Özel Bilgi Koleji, Şehit Tacettin Çeribaş Anadolu Lisesi, Şehit Mustafa Gökçeli ÇPL, Şehit Numan Öksüz İmamahatip Lisesi idareci ve öğretmenlerine yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz Kahramanmaraş müzelerini ziyaret etti. 08.06.2022 tarihinde seçtiğimiz öğrencilerden oluşan 47 öğrencilik kafilemiz, Kahramanmaraşta bulunan 7 Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ni, Arkeoloji Müzesi'ni, Panoroma Müzesini ve Kahramanmaraş Kalesini dolaştı. Unutulmaz bir tarih gezisinden sonra günü sinema etkinliği ile kapattık.

Ock

Günün anlam ve önemini belirten demokrasi bilinci,milli birlik ve beraberlik,vatan ve millet sevgisi,yurt savunması,cesaret ve fedakarlık ile şehit ve gazilerimizin hatıralarının yaşatılması konulu "15 Temmuz Çocuk Gazetesi " ni çıkardık.